Feliratok

Komédia arról, hogy kell bankot rabolni

Valamikor nagyon régen azt kérdezte tőlem valaki, hogy az orosz filmsztárokat olyannak kell elképzelni, mint az amerikaiakat, például? Magyarán, hogy van-e a mai Oroszországban sztárkultusz.
Hát honnan tudjam?)))
Szerintem, sokkal jobban hasonlít a magyar viszonyokra az orosz, mint a Nyugatiakéra. Vagy a Keletiekére. A színházi és a filmes színészkedés nincs úgy szétválva, mint ahogy az az USÁban látható
 Ahogy nálunk, úgy az oroszoknál is van egy kis diszkrét bája, ahogy megpróbálnak "felnőni" a trendekhez. Bár tagadhatatlan, hogy technikailag ránkvernek elég sokat a ruszkik. (Nem gondoltam volna, hogy valaha leírom ezt a szlenges kifejezést. Hiába, no! Öregszem.) Alapvetően teljesen félre vagyunk tájékoztatva/tájékozódva velük kapcsolatban. Kicsit olyan lenézősen viszonyulunk hozzájuk, pedig Geszti Péter örökbecsűnek már nem mondható sorai - mely szerint -: Moszkvában gazdag vagyok, idehaza meg szegény; már nagyon régen nem állják meg a helyüket. Persze, lehet mondani, hogy elsősorban ez azért van mert a GAZPROM nem magyar cég, ám szerintem inkább az elmúlt 30 év dilettáns gazdaságpolitikája az oka mindennek. És változásnak még csak az esélye sem látszik. Mert hiszen van nekünk is gáz- és olajmezőkhöz mérhető gazdasági kincsünk. Ez nem más, mint egy másodig Marshall segély. Az elsőt öntudtosan vissza kellett utasítanunk, a másodikat - ami nem más mint az EUs felzárkoztató pénzek - eltékozoltuk, eltékozoljuk.Gyakorlatilag annyi haszna van az EUs mannának, hogy nem omlott még össze a gazdaságunk.
De ahogy mondani szokták, ami késik az nem múlik.

Комедия о том, КАК БАНК ГРАБИЛИ



Persze, nem politikai bloggal van dolgotok, úgyhogy nem is elégedetlenkedek tovább. Egy új musical kapcsán kezdtem el püffölni a billentyűzetett. Kicsit szeretném, hogy többet lássunk az orosz szinészvilágból, mint az éppen felkapott csillagocskákat, vagy az éppen aktuális lövöldözős filmet.
Kicsit elhagyjuk a mozgókép világát, és új irányba is nyitunk. Nem kell mindig a prolis mozi. Megpróbálunk egy kicsit sznobok is lenni.😁 Nem. Nem megyek azért el a balett irányába se. Maradunk a talmi tündöklésben. Hirtelen nem változtatunk. Még megártana.😏
Elég lesz nekünk ma is a könnyűműfaj.
Arra mindenesetre jó lesz, hogy kitekintsünk egy kicsit, és lássuk, hogy van populláris kulturális élet tőlünk keletebbre is. És ne legyen nagy arcunk, ugyanarra a blődségre vagyunk mi is vevők.



A musicalnak van magyar vonatkozása is.
https://www.facebook.com/grabimbankru/videos/3186008994747181/
Biztosan feltűnt már nektek a trailerben is...

A lehetőség mindenki részére adott... (vagy nem... de ezt köszönjük az 50 éve szárnyaló gazdaságunknak.) A hivatalos honlapon jegyek is kaphatóak.


Vajon lesz-e belőle valamilyen filmes verzió?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése