Feliratok

Nem mondom meg


A film eredeti címe: Не скажу



A felirat tulajdonságai:
FPS:25,
A felirat nyelve: magyar.
A felirat kiterjesztése: srt.











Két fiatal ül egy sötét pincében.
Kinn esik az eső, az egyikük kezébe pisztoly van.
Beszélgetnek.
Teljesen egyértelmű, hogy ismerik egymást. Jól ismerik egymást. Érezni a kettejük között lévő érzelmi vibrálást. Hogy jutott a fiú, és a lány odáig, hogy lőfegyver is szükséges a beszélgetéshez?
A megoldás a közelmúlt eseményeinek felidézése hozza...
Mire véget ér a film, mindent tudni fogunk.
Mindent tudni fogunk?

A film gyakorlatilag egy lakásban játszódik. Itt lakik a fiatal fiú, Iván ( Makszim Matvejev alakítja), és a lány, Anna (Jelizaveta Bojárszkaja alakítja). Egész más a habitusuk, mégis egy párt alkotnak. Egészen addig, amíg az egyikük be nem dob egy érmét a lakásban található zenegépbe… Ez a megbeszélt jelzés arra, hogy véget ért kettejük kapcsolata. Egy napot még együtt töltenek…
A filmben az idő folyamatos mozgásban van. A jelen, a múlttal váltakozik. Ezzel mutatják meg az alkotók, hogy valójában mi is történt, vagy nem történt meg közöttük. A nézőre marad az, hogy kibogozza a szálakat. A két fiatal nappalijában a plafonról lóg le egy kis harang. A harang akkor cseng, ha kettejük kapcsolatában boldog pillanat következik.
De hát az egyik reggel az érme be lett dobva a masinába…

Szereplők:
Jelizaveta Mihájlova Bojárszkaja - Anna,
Makszim Matvejev - Iván.

Néhány kép a filmből:

Jelizaveta Mihajlovna Bojárszkája a női főszereplő alakítója, Leningrádban született 1985. december 20.-án, Mihail Bojarszkij és Larissza Luppian gyermekeként. Gyermekként nem mutatott semmilyen érdeklődést a színművészet iránt.  Tizenhárom évesen elkezdett táncórákra járni (klasszikus és jazz ballettre is). Tinédzserként egy modell tanfolyamot is elvégzett. Két idegen nyelven beszél (angol, német). A Szentpétervári Egyetem újságírói szakára is járt. Az iskola színjátszó körének aktív tagja lett, az itt szerzett élmények hatására határozott úgy, hogy a színművészetet is elsajátítja. A szülei nem tudták lebeszélni erről. Édesapja saját tapasztalatait is megosztotta, sőt ellenérzései alapja ezen tapasztalatok voltak. Beiratkozott egy színjátszással foglalkozó tanfolyamra, majd jelentkezett a Művészeti Akadémiára. 2007.-ben elnöki ösztöndíjat kapott.
2006 óta aktívan szerepel színházakban. Számos filmben szerepelt, melyek közül hazánkban Az admirális (2008) a legismertebb. A Nem mondom meg ( Не скажу, 2010) című filmben szereplő partnere, Makszim Matvejev, a valóságban a férje.
Makszim Matvejev 1982.július 28.-án született a kalinyingrádi régióban lévő Szvetlijben. 1998.-ban éretségizett le.Sokat gondolkodott azon, hogy egy orvosi egyetemen folytatja tanulmányait, de elállt ettől a szándékától. A családi megbeszélések hatására a jogi pálya felé kezdett orientálódni. A jelentkezését végül két egyetemre is beadta. Az egyik az államigazgatási, a másik a Szaratov Konzervatórium volt...
Ebben a nagy múltú és tekintélyű intézményben eldőlt, hogy a színművészet lesz az, ami ki fogja tölteni az életét. Mind színházi, mind filmes karrierje jelentős.

  A feliratot itt találhatjátok meg.
A filmet pedig több helyen is... például... 

Igor Kopilov rendező eme alkotása Oroszországban, a '18 éven felülieknek' besorolást kapta meg.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nagyon szívesen!

      Mivel ez nem egy könnyed filmecske, tartottam attól, hogy...
      Rövid megjegyzésed boldoggá tett!

      Törlés