Feliratok

Prosztokvasino 3. - Tél Prosztokvasinoban

Tervemhez képest egy kicsit megcsúsztam ennek az epizódnak a közzétételében. Nem mintha nem lett volna lefordítva az epizód. Két dolog hiányzott heteken át. A helyesírás ellenőrzés (mert az esetleges látszat ellenére szoktam ilyet csinálni), és a bejegyzés megírása.
Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen - mondta nekem édesapám, valamikor gyermekkoromban. Nem elfelejtve eme atyai bölcsességet, nem kívánok mentségemre semmit felhozni. Már csak azért sem, mert nem pénzért, sem más anyagi javadalmazásért csináltam ezeket a feliratokat.

Bizonyos értelemben, ez a feldolgozás folyam itt ér véget. Nem mintha a karaktereket az elmúlt években nem "élesztették" volna újra fel. De megtörtént. Ám az új évadok - mert sorozatok készültek - nem nyerték el a meseíró Eduárd Uszpenszkij tetszését. Az új sorozatok és spin-off-jait nem tekinthetjük a híres író szellemi termékének. Nem a megírt mesék ihlették az alkotókat. Sőt, Uszpenszkij jogi úton is megpróbálta megakadályozni, hogy az általa kitalált karakterek tőle független életet éljenek. Ám ha egy üzlet beindul...

A trilógia befejező része hozza a kötelezőt. Nincs akkora "bonyadalom" benne, mint az előző epizódokban. Mégsem rosszabb, unalmasabb mint az előzmények. Kellemes jó érzés fogja el az embert, amikor megtekinti ezt a részt. Kár lenne kihagyni ezt a negyedórás alkotást.

Az előzmények megtekinthetőek itt:

https://youtu.be/AThI4BPnPpU
https://youtu.be/qC_IKveYnvQ

A befejező epizód pedig itt:
https://youtu.be/H46Z7zAET-Y


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése